تاریخ انتشار خبر: ۳ , فروردین, ۱۳۹۳ | ۲۱:۵۴:۳۷
کد مطلب : 21576

هر وعده دید و بازدید چه مقدار چاقمان می‌کند؟ +جدول

عصر آبادان – سال نو برای بسیاری تدایی کننده مهمانی و دیدو بازدید درکنار میوه ها و آجیل های خوش طعم است.

خوردن مواد غذایی ضروری برای حفظ سلامتی و استحکام بدن لازم است. فقط باید بدانید که کدام خوراکی ها؛ ارزش غذایی بالاتری دارند. در فرهنگ های مختلف تهیه غذا به روشهای گوناگونی صورت می گیرد که در نتیجه ترکیب های بیشماری از مواد غذایی حاصل میشود.

سال نو برای بسیاری تداعی کننده مهمانی و دیدو بازدید درکنار میوه ها و آجیل های خوش طعم است اما آیا تا به حال از مضرات و فواید میوه ها و آجیل ها و همچنین سودو زیان هایی که به بدن می‌رسانند چیزی شنیده اید؟

در اینجا با توجه به رسیدن سال نو و همچنین زیاد شدن حجم دیدو بازدید‌ها و به طبع زیاد شدن خوردن خشکبار و میوه‌ها به نکاتی درباره این نوع خوردنی ها اشاره کرده‌ایم تا مشخص شود که در یک مهمانی ساده با خوردن یک سری از آجیل و میوه چه مقدار مواد مغذی بدن شما دریافت می‌کند و همچنین چه سودها و بعضاً ضرر‌هایی به بدن می‌رسد.

وقتی برای خرید آجیل عید به خشکبارفروشی می‌روید، معمولا چند گزینه عمده پیش رو دارید. به عبارت دیگر، خیلی از فروشنده‌ها، از قبل چند نوع ترکیب مختلف برای آجیل نوروزی شما آماده کرده‌اند و منتظر یک اشاره شما هستند تا آجیل را درون ظرف بریزند و بگذارند روی ترازو.

بعضی از این ترکیبات عبارتند از:

آجیل شور: این نوع آجیل تشکیل شده از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپنی، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندی. بعضی‌ها بادام منقا را هم به این جمع اضافه می‌کنند. متاسفانه این نوع آجیل، رایج‌ترین و پرطرفدارترین نوع آجیل در ایام نوروز است. این‌که چرا می‌گوییم متاسفانه، پاسخ ساده و روشنی دارد. کافی است به صفتی که کلمه آجیل را همراهی می‌کند، دقت کنید: «شور!» چه کسی است که این روزها در باره عوارض ناشی از افزایش مصرف نمک و خطرات زیان‌بار آن چیزی نشنیده باشد یا مطلبی نخوانده باشد؟

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

آجیل شیرین: شامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندی. اگرچه از این نوع آجیل کمتر از بقیه آجیل‌ها در ایام نوروز استقبال می‌شود اما حضور مغز گردو در این ترکیب یک مزیت بسیار بزرگ به حساب می‌آید.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

آجیل چهار مغز: این آجیل تشکیل شده از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندی.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

آجیل‌های وارداتی: این‌روزها در آجیل‌فروشی‌ها و فروشگاه‌های عرضه‌کننده خشکبار، آجیل‌های هندی، تایلندی و ژاپنی هم پیدا می‌شود که به خاطر تنوع رنگی و طعم تندشان مشتریانی هم برای خودشان دست و پا کرده‌اند. در این نوع آجیل‌ها انواع رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پیدا می‌شود. البته بعید به نظر می‌رسد که کسی بخواهد میز پذیرایی عید خود را با آجیل‌های رنگی شرق آسیا تزیین کند.

دلایلی برای دوست داشتن آجیل

  1.  آجیل ترکیبی از میوه‌های خشک‌شده و مغزهای مختلف است که قبلا فکر می‌کردند ارزش غذایی ندارد، چرب و چاق‌کننده است و برای سلامت بدن ضرر دارد. اما حالا دیگر، محققان طور دیگری فکر می‌کنند. مطالعات و پژوهش‌های علمی بلند مدت نشان داده که مصرف آجیل می‌تواند اثرات مثبتی بر سلامت بدن داشته باشد. البته به شرطی که آجیل را به شکلی منطقی و به عنوان جزئی از یک برنامه غذایی متعادل مصرف کنیم.
  2. برخلاف تصور خیلی‌ها که هنوز هم گمان می‌کنند این قبیل مواد خوراکی، فاقد ارزش‌ غذایی هستند، باید گفت که مواد تشکیل‌دهنده آجیل منبع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های آنتی‌اکسیدان به شمار می‌آیند. مغزها در هرم غذایی در گروه گوشت‌ها قرار می‌گیرند و پروتئین، آهن، روی، کلسیم، پتاسیم و بسیاری از دیگر مواد معدنی ارزشمند را در خود جای داده‌اند. طعم و شکل آجیل به اندازه کافی وسوسه‌کننده هست اما اگر برای دوست‌داشتن آن به دنبال دلایل مستند و علمی می‌گردید،
  3. آجیل چرب است اما چربی موجود در انواع آجیل از نوع اشباع‌نشده است که کلسترول خون را پایین می‌آورد و خطر بیماری‌های قلبی و عروقی را کم می‌کند. اغلب مغزهای موجود در آجیل شامل ۹۰ درصد اسیدهای چرب اشباع‌نشده هستند.
  4. آجیل منبع پروتئین، ویتامین‌ها و مواد معدنی مختلف است. ویتامین ای (E) و پروتئین آرجینی موجود در آجیل به حفظ سلامت رگ‌های خونی، کاهش فشار خون و پیشگیری از حملات قلبی کمک می‌کند. خوردن غذاهای حاوی ویتامین ای، از جمله آجیل، باعث کم شدن خطر ابتلا به سرطان می‌شود. آنتی اکسیدان‌های موجود در این ماده غذایی از اکسید‌شدن و تخریب سلول‌ها و بروز بیماری‌هایی مانند دیابت هم جلوگیری می‌کند.
  5. آجیل سرشار از فیبر است. فیبرهای غذایی، هم به تسهیل اجابت مزاج کمک می‌کنند و هم نوعی احساس سیری در شخص ایجاد می‌کنند و به این ترتیب مانع پرخوری می‌شوند. فیبرهای غذایی در پیشگیری از بدخیمی‌های روده بزرگ هم بسیار مفیدند.
  6. ثابت شده که مغزهای گردو، فندق، بادام، پسته، بادام‌زمینی و انواع تخمه، دستگاه دفاعی بدن را در مقابله با عوامل خارجی تقویت می‌کند.
  7. مغزها علاوه بر کاهش کلسترول خون و کاهش میزان ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی،‌ در پیشگیری از پوکی استخوان و بیماریهای دوران پیری نیز تاثیر به‌سزایی دارند.

دلایلی برای وحشت از آجیل

آجیل‌ها پرکالری هستند و هر گرم آنها ۵ کالری انرژی غذایی تولید می‌کند. از نظر ارزش تغذیه‌ای، یک نعلبکی آجیل دارای تقریبا ۶۰۰ کالری انرژی غذایی است. می‌دانید ۶۰۰ کالری یعنی چه‌قدر؟ یعنی ۲ بشقاب برنج! به عبارت دیگر یک نعلبکی آجیل می‌تواند به اندازه ۲ بشقاب برنج در چاق‌کنندگی شما نقش داشته باشد. به همین خاطر است که توصیه می‌کنند در طی نوروز، برنامه غذایی مثل سایر اوقات تنظیم شود و مصرف آجیل و مغزها به عنوان میان‌وعده و در حد متعادل باشد.

وجود چربی‌های متراکم در انواع آجیل در افزایش وزن و بروز چاقی موثر است. مصرف زیاد آجیل باعث جمع شدن انرژی و چربی بیش از حد مورد نیاز در بافت‌های بدن می‌شود و افزایش وزن را در پی دارد. پس اگر خیلی اهل آجیل و تنقلات هستید و هر جا که به دید و بازدید می‌روید، دست در ظرف آجیل می‌کنید، سعی کنید برای جبران مافات، حجم مواد غذایی را در هر وعده اصلی، بخصوص شام، کم کنید و به اندازه کافی تحرک بدنی و ورزش داشته باشید.

معمولاً در تهیه انواع آجیل‌ها از مقادیری زیادی نمک استفاده می‌شود. بنابراین مصرف بی‌رویه آجیل، مخصوصا اگر میزان نمک آن بیش از حد متعارف باشد، ممکن است عوارضی را به خصوص برای بیماران قلبی‌عروقی، افراد مبتلا به فشار خون، و بیماران کلیوی به همراه داشته باشد.

آجیل اگر به اندازه و به عنوان منبع تامین کننده بخشی از انرژی غذایی روزانه‌مان مصرف شود، ضرر که ندارد هیچ، مفید هم هست. اما بیماران مبتلا به فشار خون بالا باید حسابی مواظب باشند چون تحقیقات نشان داده که مصرف آجیل‌های شور می‌تواند در افراد مبتلا به فشار خون بالا، منجر به شوک ناگهانی و ایست قلبی شود.

بر اساس یکی از پژوهش‌های انجام شده در کشور انگلستان بر روی ۱۲۰ فرد مبتلا به فشار خون که دچار ایست قلبی خفیف شده بودند و مقایسه آنها با ۱۲۰ فرد مبتلا به فشار خون که ایست قلبی را تجربه نکرده بودند، مشخص شد که مصرف آجیل‌های نمکی یکی از عوامل اصلی در بروز ایست قلبی در این بیماران بوده است. پس بهتر است که افراد دچار فشار خون بالا، در صورت تمایل به مصرف آجیل، تا حد ممکن از آجیل‌های خام استفاده کنند و دور آجیل‌های بوداده و نمکی را یک خط قرمز پررنگ بکشند.

بعضی از اقلام آجیل، به‌خصوص آجیل‌های شیرین، دارای چسبندگی زیادی هستند و خیلی راحت به دندان‌ها می‌چسبند و تا ساعت‌ها در حفره دهانی باقی می‌مانند. یادتان باشد که حتما در فاصله کوتاهی بعد از خوردن چنین موادی دندان‌های خود را مسواک بزنید تا از فساد آنها جلوگیری شود.

بعضی از ترکیبات موجود در آجیل، مانند بادام زمینی، برای بعضی افراد به شکل آلرژن عمل می‌کند. آلرژن یعنی ماده‌ای که می‌تواند برای شخص حساس، ایجاد حساسیت و آلرژی بکند. افرادی که به بادام‌زمینی یا به دیگر اقلام موجود در آجیل حساسیت داشته باشند، با مصرف آن دچار واکنش‌های حساسیتی می‌شوند که این واکنش‌ها در بعضی از موارد می‌تواند بسیار شدید و حتی کشنده باشد.

به همین خاطر توصیه می‌شود که این دسته از اشخاص از خوردن آجیل یا آن اقلام خاص چشم‌پوشی کنند. افراد مبتلا به آسم هم باید از خوردن آجیل و خشکبار به طور کلی پرهیز کنند. به عبارت دیگر، این بیماران منع استفاده از خشکبار و آجیل دارند.

دیابتی‌ها هم که دیگر تکلیف خود را می‌دانند. این بیماران باید میزان تقریبی انرژی و کربوهیدرات آجیل مصرفی روزانه خود را محاسبه کنند و آن را از کل کالری و کربوهیدرات دریافتی روزانه خود کم کنند.

توصیه آخر این‌که بهتر است سالمندان از آجیل‌های تا حد ممکن کم‌رنگ استفاده کنند

عوارض مصرف بیش از حد آجیل در کودکان

 مصرف بی‌رویه آجیل در کنار مصرف شیرینی و شکلات، باعث بروز مشکلات گوارشی مثل ‌درد‌های شکمی، تهوع و استفراغ در کودکان می‌شود. ضمن این که، مانع مصرف وعده‌های اصلی غذا می‌شود و به این ترتیب تداوم این وضعیت به مدت ۲ هفته طی تعطیلات نوروزی، ممکن است به بروز مشکلات جدی در تغذیه کودکان منجر شود.

ریزه‌خواری کودکان در ایام تعطیلات نوروزی، پدیده شایعی است که می‌تواند باعث بروز انواع ناراحتی‌های گوارشی، مخصوصا سوءجذب غذایی شود. با مصرف مواد غذایی متنوع در بین وعده‌های اصلی غذایی، ممکن است حالت سوءجذب ایجاد بشود که اولین علامت آن احساس ترشی در حلق و گلو و بروز دل‌درد است.

علت این است که درون معده، در مرحله اول، غذاهای نشاسته‌ای مراحل هضم را طی می‌کنند و در آخر کار چربی‌ها وارد روده می‌شوند. اما وقتی مقدار زیادی مواد خوراکی و تنقلات به همراه هم خورده شود، عملا کار معده مختل می‌شود. برای رفع این مشکل باید غذاهای زودهضم در وعده‌های اصلی گنجانده شده تا مشکل مواد سنگین مصرف‌شده در طی روز، به نحوی جبران شود. در غیر این صورت، پس از گذشت چند روز، کودک شدیدا احساس سنگینی می‌کند و ممکن است حتی دچار تب شود.

تنظیم صحیح رژیم غذایی کودک در ایام تعطیل، یکی از مهم‌ترین وظایف والدین است. بعضی از کودکان با مصرف بی‌رویه تنفلات آسیب شدیدی به معده‌شان وارد می‌کنند که عوارض آن می‌تواند بسیار سخت و طاقت فرسا باشد.

گردو را به آجیل خود اضافه کنید

این روزها در اکثر ظرف‌های آجیل نوروزی جای گردو بدجوری خالی است اما بد نیست بدانید که بهترین و مفیدترین نوع آجیل، همین گردو است. یک فنجان مغز گردو دارای ‌٧۶٠ کیلوکالری انرژی،‌ ‌٣٠ گرم پروتئین، ‌‌٧١ گرم چربی سالم و ‌‌۵ میلی‌گرم قند و مقادیر قابل‌توجهی کلسیم،‌ فسفر، آهن، پتاسیم، سدیم، ویتامین آ و چند نوع ویتامین‌ ب است.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

مغز گردو منبعی غنی از چربی‌های سالم، غیراشباع و فاقد کلسترول است و سیستم عصبی، ‌سیستم عضلانی و ‌عضلات قلب را تقویت می‌کند. گردو حاوی مقدار زیادی انرژی است و می‌تواند منبع خوبی برای تامین انرژی سالمندان و کودکان باشد.

 

انرژی ۶۴۱.۷ کیلوکالری
آب ۳ گرم
کربوهیدرات ۱۸.۳۳ گرم
پروتئین ۱۴.۳۳ گرم
چربی ۶۱.۸۳ گرم
خاکستر ۱.۸۵۸ گرم
فیبرخام ۴.۶ گرم
فیبر خوراکی ۳.۸ گرم
فیبر محلول ۰.۱ گرم
فیبر نامحلول ۳.۷ گرم
کلسیم ۹۴.۱۷ میلی گرم
فسفر ۳۱۶.۷ میلی گرم
آهن ۲.۴۴۲ میلی گرم
روی ۲.۷۳۳ میلی گرم
مس ۱.۳۸۳ میلی گرم
پتاسیم ۵۰۱.۷ میلی گرم
سدیم ۱۰ میلی گرم
منیزیوم ۱۶۹.۲ میلی گرم
سلنیوم ۰.۰۱۹ میلی گرم
منگنز ۲.۹ میلی گرم
ویتامین آ ( رتینول) ۱۲.۳۳ واحد
بتاکاروتن ۱۲ میکرو گرم
آ.توکوفرول ۲.۶۱۷ میلی گرم
ویتامین ای ۱۹.۵۸ میلی گرم
ویتامین ث ۳.۲۵ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۳۸۲ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۱۴۸ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۰.۶۳۱ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۵۵۸ میلی گرم
نیاسین ۱.۰۴۲ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۳۷ میکرو گرم
فولات ۶۶ میکرو گرم
اسید چرب اشباع ۵.۵۸۳ گرم
اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع ۳۹.۱۷ گرم
اسید چرب با یک پیوند غیر اشباع ۱۴.۱۷ گرم
LNFA ۶.۸۰۸ گرم
OLFA ۱۳.۳۳ گرم
LIFA ۳۱.۷۵ گرم
والین ۷۲۳.۳ میلی گرم
لیسین ۳۸۸.۳ میلی گرم
leu ۹۹۱.۷ میلی گرم
ILE ۵۶۵.۸ میلی گرم
تریپتوفان ۱۸۹.۲ میلی گرم
هیستیدین ۳۵۹.۲ میلی گرم
سیستئین ۳۴۵ میلی گرم
متیونین ۲۸۰ میلی گرم
THR ۴۸۸.۳ میلی گرم
تیروزین ۴۳۹.۲ میلی گرم
فنیل آلانین ۶۲۸.۳ میلی گرم
قند ۲.۱ گرم
ساکاروز ۱.۷۵ گرم

گردو از نظر میزان اسیدهای چرب امگا ۳ در بین آجیل‌ها منحصر به فرد است. مصرف گردو نه تنها میزان کلسترول مضر را کاهش می‌دهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگ‌های خونی می‌شود. اسیدهای چرب موجود در گردو بی‌نظمی‌های ضربان قلب را کم می‌کند، میزان تری گلیسرید خون و خطر تشکیل لخته را پایین می‌آورد، سرعت سخت شدن شریانها، خطر فشارخون بالا و خطر ابتلا به سرطان پوست و پروستات را کاهش می‌دهد و همچنین موجب کاهش اختلالات رفتاری در جوانان می‌شود. حالا خودتان قضاوت کنید؛ آیا واقعا جای گردو در ظرف آجیل شما خالی نیست؟

از همه این‌ها گذشته، گردو می‌تواند آجیل محبوب دیابتی‌ها به حساب بیاید. تحقیقات نشان داده است که یک رژیم غذایی روزانه نسبتا کم چرب که شامل ۳۰ گرم گردو باشد، منحنی چربی خون بیماران دیابت نوع ۲ را بهبود می‌بخشد. گردو می‌تواند مقاومت سلول‌ها را هم نسبت به انسولین کمتر کند و به این ترتیب راحت‌تر وارد سلول شود.

و اما یک نکته مهم که باید در مورد شرایط نگهداری گردو بدانید این است که وقتی گردو در معرض حرارت قرار می‌گیرد، چربی آن اکسید می‌شود و کیفیت و طعم آن تغییر می‌کند

پسته؛ کوچک اما مقوی

پسته اگر چه کوچک، اما بسیار نیروزا است و مانند سایر اقلام موجود در آجیل دارای چربی‌های اشباع‌نشده است و به همین دلیل به کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب و عروق کمک زیادی می‌کند.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

از آن‌جایی که پسته دارای مقادیر قابل‌توجهی مس، منیزیم و ویتامین‌های ب نیز هست، باعث تقویت عملکرد سیستم ایمنی بدن هم می‌شود.

انرژی ۶۰۶.۳ کیلوکالری
آب ۲ گرم
کربوهیدرات ۲۷.۵ گرم
پروتئین ۱۴.۹۲ گرم
چربی ۵۲.۸۱ گرم
خاکستر ۲.۶۳۳ گرم
فیبرخام ۱.۸۰۵ گرم
فیبر خوراکی ۱۰.۷۸ گرم
فیبر محلول ۰.۳۲۳ گرم
فیبر نامحلول ۱۰.۴۷ گرم
کلسیم ۷۰.۳۱ میلی گرم
فسفر ۴۷۵.۸ میلی گرم
آهن ۳.۱۷۲ میلی گرم
روی ۱.۳۵۹ میلی گرم
مس ۱.۲۱۱ میلی گرم
پتاسیم ۹۷۰.۳ میلی گرم
سدیم ۶.۲۵ میلی گرم
منیزیوم ۱۲۹.۷ میلی گرم
سلنیوم ۰.۰۰۵ میلی گرم
منگنز ۰.۳۳۳ میلی گرم
ویتامین آ ( رتینول) ۲۳.۹۸ واحد
بتاکاروتن ۲۳.۹۸ میکرو گرم
آ.توکوفرول ۵.۲۱۱ میلی گرم
ویتامین ث ۷.۲۹۷ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۴۲۳ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۲۴۶ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۱.۲۱۱ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۲۵۵ میلی گرم
نیاسین ۱.۴۰۶ میلی گرم
فولات ۵۹.۰۶ میکرو گرم
اسید چرب اشباع ۶.۶۸۸ گرم
اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع ۷.۹۶۹ گرم
اسید چرب با یک پیوند غیر اشباع ۳۵.۶۳ گرم
LNFA ۰.۲۷۵ گرم
OLFA ۳۴.۹۲ گرم
LIFA ۷.۶۶۴ گرم
والین ۱۰۲۲ میلی گرم
لیسین ۹۲۷.۳ میلی گرم
leu ۱۲۱۷ میلی گرم
ILE ۷۰۷ میلی گرم
تریپتوفان ۲۰۶.۳ میلی گرم
هیستیدین ۳۸۹.۱ میلی گرم
سیستئین ۳۷۱.۹ میلی گرم
متیونین ۲۷۵.۸ میلی گرم
THR ۵۲۴.۲ میلی گرم
تیروزین ۵۱۸ میلی گرم
فنیل آلانین ۸۵۹.۴ میلی گرم
قند ۶.۶۰۲ گرم
گلوکز ۰.۲ گرم
مالتوز ۰.۱ گرم
ساکاروز ۱.۲۹۷ گرم
فروکتوز ۰.۱ گرم

در مغز پسته مقدار قابل توجهی آهن وجود دارد و به همین دلیل است که آن را «خون‌ساز» می‌دانند و مصرف نوع خام آن را به افراد کم‌خون توصیه می‌کنند. میزان فیبر موجود در پسته هم بسیار زیاد است. میزان ویتامین ای، کلسیم و روی موجود در پسته هم قابل توجه است. در طب سنتی، برای مغز پسته و هر دو پوست نرم و سخت آن مصارف دارویی فراوانی قایل شده‌اند.

بادام سرشار از ویتامین ای (E)

بیشترین میزان ویتامین ای در بین آجیل‌ها به همین بادام تعلق دارد. بادام جدای از ویتامین ای و پروتئین زیادی که دارد، دارای منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس، ویتامین ب۲ و نیاسین هم هست. خوب است بدانید ۷۰% از کل چربی موجود در ساختار بادام از نوع چربی خوب (اشباع‌نشده) است.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

محققان کانادایی دریافته‌اند که افراد مبتلا به کلسترول بالا می‌توانند با مصرف بادام، میزان کلسترول مضر خون خود را تا ۴ درصد کاهش بدهند.

انرژی ۵۵۴.۸ کیلوکالری
آب ۴ گرم
کربوهیدرات ۷.۸۰۹ گرم
پروتئین ۲۱.۰۳ گرم
چربی ۷۸.۷۶ گرم
خاکستر ۲.۸۰۶ گرم
فیبر خوراکی ۸.۷۷۹ گرم
فیبر محلول ۰.۲۰۱ گرم
فیبر نامحلول ۸.۵۸۷ گرم
کلسیم ۲۲۲.۳ میلی گرم
فسفر ۲۸۵.۲ میلی گرم
آهن ۳.۳۰۷ میلی گرم
پتاسیم ۴۱۳.۴ میلی گرم
سدیم ۱۱.۰۲ میلی گرم
ویتامین ث ۱.۷۰۳ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۱۵۹ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۵۱۹ میلی گرم
نیاسین ۲.۴۰۳ میلی گرم
قند ۵.۶۵۴ گرم
مالتوز ۰.۳۵۳ گرم
ساکاروز ۴.۹۴۷ گرم

فیبر و لاکتوز موجود در بادام نیز قابل توجه است. بادام از نظر میزان کلسیم، بسیار غنی است و به همین دلیل، مصرف آن می‌تواند نقش زیادی در رشد استخوان، جلوگیری از بروز پوکی استخوان و حفظ سلامت دندان‌ها داشته باشد. بادام در انواع سرطان‌ها، به خصوص سرطان‌های روده و پروستات، نقش پیشگیرانه دارد.

آنتی‌اکسیدان‌های موجود در بادام، از تخریب دیواره‌های سلولی جلوگیری می‌کند و به این‌ترتیب است که نقش پیشگیرانه بادام در بروز سرطان‌ها، اعمال می‌شود. با توجه به مقادیر بالای فسفر که در بادام موجود است، متخصصان تغذیه مصرف آن را برای تقویت حافظه توصیه می‌کنند. بادام بسیار نیروزاست و باباطاهر بی‌جهت نگفته است که «ریاضت‌کش به بادامی بسازد»؛ از بس که بادام مقوی و سودمند است.

بادام زمینی سرشار از نیاسین

بادام زمینی منبع غنی پروتئین است و از نظر برخورداری از نیاسین، در میان آجیل‌ها رتبه اول را در اختیار دارد. نیاسین همان ویتامین ب۳ است که در کاهش چربی مضر خون نقش زیادی دارد. تحقیقات نشان داده که مصرف مرتب بادام زمینی می‌تواند احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کم کند. این نوع بادام دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده‌، منیزیم و فیبر غذایی است.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

این دو مورد آخر در کاهش مقاومت سلول‌ها نسبت به انسولین نقش دارند و به همین سبب است که خوردن بادام زمینی می‌تواند خطر ابتلا به دیابت تیپ ۲ را کم کند. پتاسیم موجود در بادام زمینی آب بدن را تنظیم می‌کند و از گرفتگی عضلانی در حین انجام ورزش‌های سنگین جلوگیری می‌کند.

انرژی ۵۸۵.۶ کیلوکالری
آب ۱ گرم
کربوهیدرات ۲۱.۵۱ گرم
پروتئین ۲۳.۷ گرم
چربی ۴۹.۶۶ گرم
خاکستر ۳.۶۰۳ گرم
فیبرخام ۵.۱۰۳ گرم
فیبر خوراکی ۶.۸۰۱ گرم
فیبر محلول ۰.۲ گرم
فیبر نامحلول ۶.۶۰۳ گرم
کلسیم ۵۴.۱۱ میلی گرم
فسفر ۳۵۸.۲ میلی گرم
آهن ۲.۲۶ میلی گرم
روی ۳.۳۰۸ میلی گرم
مس ۰.۶۷۱ میلی گرم
پتاسیم ۶۵۷.۵ میلی گرم
سدیم ۸۱۳ میلی گرم
منیزیوم ۱۷۶ میلی گرم
منگنز ۲.۰۸۲ میلی گرم
آ.توکوفرول ۷.۸۰۸ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۴۳۸ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۰۹۸ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۱.۳۹۷ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۲۵۶ میلی گرم
نیاسین ۱۳.۴۹ میلی گرم
فولات ۱۴۵.۲ میکرو گرم
اسید چرب اشباع ۶.۹۱۸ گرم
اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع ۱۵.۶۸ گرم
اسید چرب با یک پیوند غیر اشباع ۲۴.۶۶ گرم
OLFA ۲۳.۹۷ گرم
LIFA ۱۵.۶۸ گرم
والین ۹۳۳.۲ میلی گرم
لیسین ۸۵۰ میلی گرم
leu ۱۵۳۴ میلی گرم
ILE ۸۳۲.۹ میلی گرم
تریپتوفان ۲۳۰.۱ میلی گرم
هیستیدین ۵۹۹.۳ میلی گرم
سیستئین ۳۰۴.۱ میلی گرم
متیونین ۲۹۱.۱ میلی گرم
THR ۸۱۱ میلی گرم
تیروزین ۹۶۳ میلی گرم
فنیل آلانین ۱۲۲۶ میلی گرم
قند ۴.۲۸۸ گرم
گلوکز ۰.۳۵۷ گرم
ساکاروز ۳.۹۳۲ گرم

مصرف بادام‌زمینی در حفظ سلامت سلولها و کاهش میزان کلسترول خون بسیار موثر است و از آن‌جایی که حاوی مقادیر زیادی آهن، روی، ویتامین ای، منیزیم و فولیک اسید است، نقش پیشگیرانه‌ای در بروز انواع سرطان‌ها دارد. اجزای ویتامینی موجود در بادام زمینی وجود دارند به سلامت پوست، مو و عضلات کمک می‌کند.

اگر آجیل‌ نوروزی‌تان زیاد آمد و ‌خواستید آن را برای استفاده‌‌های بعدی کنار بگذارید، سعی کنید آجیل را با پوست درون ظرف‌های دربسته قرار بدهید. البته در این حالت هم نمی‌توانید آجیل را بیشتر از ۶ ماه داخل یخچال نگه‌داری کنید. اما در همین شکل می‌توانید آنها را برای ۱ سال و در فریزر منزل نگه‌داری کنید. به خاطر داشته باشید که اگر آنها را از پوست‌شان جدا کنید، چیزی بیشتر از دو هفته تازه نمی‌مانند البته به شرطی که آنها را در یک محل خشک و خنک قرار داده باشید.

فندق

خواص داروئی فندق:

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

  1. فندق از نظر طب قدیم ایران گرم و خشک است . برگ، شکوفه،‌ گل و پوست آن (مخصوصا پوست ریشه آن) قابض است.
  2. فندق به دلیل اینکه دارای مقدار کمی مواد نشاسته‌ای است و نیز دارای مواد معدنی زیادی مانند کلسیم،‌ پتاسیم، فسفر،‌ منیزیوم، ‌سدیم و آهن است، غذای بسیار خوبی برای مبتلایان به دیابت محسوب می‌شود.
  3. فندق غذای مناسبی برای تقویت بدن و مخصوصا دوره نقاهت است.
  4. فندق مقوی روده‌ها و معده است.
  5. فندق سموم را از بدن خارج می‌سازد.
  6. فندق فشار خون را بالا می‌برد.
  7. خانم‌هائی ‌که در بین دو عادت ماهانه خونریزی دارند برای درمان آن باید جوشانده پوست فندق بخورند.
  8. روغن فندق برای از بین بردن سرفه و درد سینه مفید است.
  9. روغن فندق برای کبد نافع است.
  10. آنهائی‌ که کارهای فکری می‌کنند باید فندق بخورند زیرا بدلیل داشتن فسفر زیاد مغز را تقویت می‌کند.

انرژی ۶۵۹.۷ کیلوکالری
آب ۱ گرم
کربوهیدرات ۱۹.۱۷ گرم
پروتئین ۱۴.۲۴ گرم
چربی ۶۳.۶۱ گرم
خاکستر ۱.۷۹۹ گرم
فیبرخام ۲.۵ گرم
فیبر خوراکی ۸.۴۷۲ گرم
فیبر محلول ۰.۲۵۵ گرم
فیبر نامحلول ۸.۴۷۲ گرم
کلسیم ۱۹۵.۸ میلی گرم
فسفر ۳۲۵.۷ میلی گرم
آهن ۳.۴۱۷ میلی گرم
روی ۲.۵۰۷ میلی گرم
مس ۱.۵۷۶ میلی گرم
پتاسیم ۴۶۵.۳ میلی گرم
سدیم ۷۸۶.۱ میلی گرم
منیزیوم ۲۹۷.۹ میلی گرم
منگنز ۲.۱۰۴ میلی گرم
ویتامین آ ( رتینول) ۷.۰۱۴ واحد
ویتامین ث ۱ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۲۱۵ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۲۱۵ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۱.۱۸۸ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۶۴ میلی گرم
نیاسین ۲.۷۹۲ میلی گرم
فولات ۷۵ میکرو گرم
اسید چرب اشباع ۴.۶۷۴ گرم
اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع ۶.۰۹۷ گرم
اسید چرب با یک پیوند غیر اشباع ۴۹.۸۶ گرم
LIFA ۵.۹۲۴ گرم
والین ۷۲۲.۹ میلی گرم
لیسین ۴۳۴.۷ میلی گرم
leu ۱۲۰۲ میلی گرم
ILE ۶۲۰.۸ میلی گرم
تریپتوفان ۲۳۶.۸ میلی گرم
هیستیدین ۳۵۸.۳ میلی گرم
سیستئین ۲۵۰ میلی گرم
متیونین ۱۷۷.۱ میلی گرم
THR ۴۸۸.۹ میلی گرم
تیروزین ۴۹۵.۱ میلی گرم
فنیل آلانین ۷۵۰ میلی گرم
قند ۴.۶۴۶ گرم
ساکاروز ۴.۶۴۶ گرم
مضرات:

فندق اگر به مقدار کم خورده شود به هیچوجه مضر نیست ولی افراط در خوردن آن ایجاد نفخ و گاز شکم کرده و حالت تهوع تولید می‌کند. برای جلوگیری از این حالات، آنهائی‌ که سرد مزاج هستند باید فندق را با آب و عسل خورده و گرم مزاجان با سکنجبین بخورند

کشمش

تأثیر کشمش در کاهش بیماری‌های دهان و دندان

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

مصرف کشمش از رشد باکتری‌های دهانی که باعث پوسیدگی دندان و بیماری لثه می‌شوند، جلوگیری می‌کند. به گفته متخصصان ترکیبات شیمیایی گیاهی تحت عنوان فیتوکمیکال‌های موجود در کشمش با مبارزه با باکتری‌های دهانی به بهداشت دهان کمک می‌کنند. خوردن چند عدد کشمش در روز به تقویت حافظه کمک کرده و افراد را از ابتلا به بیماری آلزایمر مصون می‌دارد

همچنین کشمش شیرین و چسبنده است و هر غذایی که حاوی قند باشد و چسبناک هم باشد، به نظر می‌رسد باعث پوسیدگی دندان می‌شود، اما این گروه تحقیقاتی عکس این مطلب را مطرح می‌کند.

انرژی ۲۹۷.۵ کیلوکالری
آب ۲۴ گرم
کربوهیدرات ۷۱.۰۲ گرم
پروتئین ۲.۳۰۴ گرم
چربی ۰.۳۹۹ گرم
خاکستر ۱.۶۰۴ گرم
فیبر خوراکی ۰.۷ گرم
کلسیم ۸۰.۲۱ میلی گرم
فسفر ۸۰.۲۱ میلی گرم
آهن ۳.۵۰۵ میلی گرم
روی ۰.۱۴۸ میلی گرم
مس ۰.۱۳۸ میلی گرم
پتاسیم ۶۳۲.۵ میلی گرم
سدیم ۱۵.۰۲ میلی گرم
منیزیوم ۱۶.۱۱ میلی گرم
آ.توکوفرول ۰.۳۲۵ میلی گرم
ویتامین ک ۵.۹۳۶ میکرو گرم
ویتامین ب۱ ۰.۰۹۹ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۰۳۹ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۱۰۲ میلی گرم
فولات ۰.۷۷ میکرو گرم
اسید چرب اشباع ۰.۰۷۱ گرم
اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع ۰.۰۶۴ گرم
اسید چرب با یک پیوند غیر اشباع ۰.۰۰۷ گرم
قند ۶۵.۰۲ گرم
گلوکز ۳۱.۱۷ گرم
فروکتوز ۳۳.۷۸ گرم

شایان ذکر است کشمش عمدتاً حاوی فروکتوز و گلوکز است و سوکروز که عامل اصلی بیماری دهان و دندان است، ندارد.

افسرده‌ها کشمش بخورند

چون این ماده غنی از کالری و ویتامین‌های مختلف از جمله ویتامین‌های گروه B است، برای کسانی که مبتلا به افسردگی، دل‌شوره، تشویش و مشکلات عصبی هستند، بسیار مناسب است.

کشمش همچنین تقویت‌کننده‌ی بدن است و موجب افزایش انرژی در فرد می‌شود.

کشمش برای سلامت استخوان مفید است

مصرف کشمش به دلیل داشتن کلسیم فراوان برای سلامت استخوان‌ها مفید است و از پوکی استخوان جلوگیری می‌کند.

کشمش سرشار از آهن، پتاسیم، کلسیم و ویتامین‌های گروه B است. از طرفی کشمش دارای خواص آنتی اکسیدانی است و از تخریب سلولی جلوگیری می‌کند و برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان نقش مهمی بر عهده دارد و به همین دلیل مصرف آن برای زنان قبل از یائسگی بسیار مفید است.

میوه ها

سیب

یکی از خواص سیب این است که در حفظ طراوت و شادابی پوست موثر است.با استفاده از سیب می‌توان ناراحتی‌های شایعی مانند خشکی پوست، ترک خوردگی پوست، رنگ پریدگی و بسیاری از بیماری‌های پوستی طولانی و مزمن را از بین برد یا نشانه‌های آن‌ها را کاهش داد.لازم به ذکر است که این قابلیت سیب به دلیل وجود ریبوفلاوین (ویتامین B2)، ویتامین C و A ، مواد معدنی مانند آهن، منیزیم، کلسیم و پتاسیم می‌باشد.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول

یکی دیگر از خواص سیب این است فشارخون را منظم می‌کند.خوردن سیب و حتی بو کردن سیب، باعث کاهش فشار خون می‌شود. بررسی انجام شده توسط دانشگاه ییل (YALE) نشان داد که تنها یک بار بو کشیدن سیب، فشارخون بیماران را پایین می‌آورد.

یکی دیگر از خواص سیب این است که برای دندان‌ها و لثه‌ها مفید است،اسیدهای موجود در سیب، هنگام جویدن باکتری‌های دهان را از بین برده و دندان‌ها و لثه‌ها را تمیز می‌کنند. جویدن یک سیب مانند این است که از یک مسواک طبیعی استفاده کنیم. مطالعات نشان می‌دهند که سیب قادر است ذرات غذایی باقی مانده در پشت دندان‌ها و لثه‌ها را پاک کرده و فساد دندان و بیماری‌های لثه را از شما دور سازد.

حتی کسانی که در گذشته از بیماری‌های لثه رنج برده‌اند، خواهند توانست از فواید ناشی از غنی بودن سیب از ویتامینC بهره‌مند شوند.مواد مغذی موجود در سیب باعث تقویت ساختار دندان‌ها می‌گردد. مینای دندان را محکم‌تر می‌سازد و از جرم گرفتن دندان‌ها پیشگیری می‌کند.اسیدهای موجود در سیب، اثر ضدالتهاب و باکتری‌کش بر دندان‌ها و لثه دارند.

پژوهش‌های علمی نشان داده است که یک ربع ساعت پس از خوردن آهسته‌ی یک عدد سیب‌ترش حدود ۹۰ درصد و بعد از یک ساعت تقریباً تمامی ذرات میکروبی موجود در دهان از بین می‌روند.

-یکی دیگر از خواص سیب این است که جویدن سیب، عضلات فک را قوی‌تر می‌سازد. آب سیب تازه بدون هر مکملی به دلیل اثرات ضد التهاب مواد موجود در آن، دهان شویه‌ای ساده و طبیعی محسوب می‌شود.

-از بروز بیماری نقرس و درد مفاصل پیشگیری می‌کند،یکی از بیماری‌هایی که به‌طور مشخص به علت پرخوری و مصرف مداوم منابع حیوانی (گوشت قرمز و چربی) بروز می‌کند، درد مفاصل و نقرس است. البته آمادگی ابتلا به این بیماری ارثی است. در موارد شدید، بیمار با دارو و کمپرس سرد درمان می‌شود. برای جلوگیری از گسترش و طولانی شدن بیماری پیروی از برنامه‌ی غذایی فاقد گوشت و چربی، لازم است.

هم‌چنین سیب میوه‌ای بسیار باارزش است؛ چرا که هم‌چربی چندانی ندارد و هم موجب کاهش اوره می‌گردد.سیب خام یا پخته مانع تشکیل اسید اوریک در بدن می‌شود و پس از مصرف آن مقدار کلی اسیدهای ادرار، به ویژه اسید فرمیک افزایش می‌یابد. از این رو مصرف آن برای مبتلایان به درد مفاصل و نقرس توصیه می‌گردد.

انرژی ۵۷.۲۴ کیلوکالری
آب ۸۵ گرم
کربوهیدرات ۱۳.۱۱ گرم
پروتئین ۰.۲۰۱ گرم
چربی ۰.۳۹۹ گرم
خاکستر ۰.۲۰۱ گرم
فیبر خوراکی ۲ گرم
فیبر محلول ۰.۲۰۱ گرم
فیبر نامحلول ۱.۷۹۹ گرم
کلسیم ۵.۰۱۸ میلی گرم
فسفر ۹.۰۱۱ میلی گرم
آهن ۰.۲۰۱ میلی گرم
پتاسیم ۸۳.۰۴ میلی گرم
سدیم ۳.۰۰۴ میلی گرم
ویتامین آ ( رتینول) ۲۴.۰۳ واحد
بتاکاروتن ۱۴.۶۳ میکرو گرم
ویتامین ک ۴.۴۵۲ میکرو گرم
ویتامین ث ۴.۹۱۲ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۰۳۲ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۰۱۱ میلی گرم
نیاسین ۰.۵۰۲ میلی گرم
قند ۱۳.۳۲ گرم
گلوکز ۲.۳۱۸ گرم
مالتوز ۰.۰۷۴ گرم
ساکاروز ۳.۳۳۲ گرم
فروکتوز ۷.۵۹۷ گرم

سیب مقوی مغز است. به همین جهت برای کسانی که کارهای فکری انجام می‌دهند مفید می‌باشد. به طور کلی سیب به علت داشتن فسفر، اعصاب و مغز را تقویت می‌کند.

یکی دیگر از خواص سیب این است که اثر آرام بخشی دارد،دم کرده ی پوست سیب که با اندکی عسل شیرین شده باشد، نوشیدنی آرام بخشی است. خوردن سیب خام نیز تأثیر آرام بخشی بر دستگاه اعصاب دارد. علاوه بر ویتامین‌های گروه B، منیزیم و فسفر و برخی عناصر دیگر موجود در سیب اثر آرام بخشی بر اعصاب دارد. هم‌چنین شیرینی سیب و جویدن آن باعث انبساط عضلات منقبض صورت می‌شود.

فواید پرتقال:

پرتقال علاوه بر ویتامین C دارای انواع ویتامین‌های B، E، A و همچنین سرشار از بتاکاروتن است؛ در ضمن در این میوه املاح معدنی بسیاری از جمله کلسیم، فسفر، آهن، منیزیم، پتاسیم و مقدار کمی مس، آهن، منگنز و روی نیز وجود دارد.

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول
انرژی ۳۰.۴۵ کیلوکالری
آب ۸۶ گرم
کربوهیدرات ۷.۳۸۷ گرم
پروتئین ۰.۸۵۱ گرم
چربی ۰.۱۳ گرم
خاکستر ۰.۴۸۲ گرم
فیبر خوراکی ۴.۴۱ گرم
فیبر محلول ۰.۸۸۳ گرم
فیبر نامحلول ۳.۵۲۷ گرم
کلسیم ۳۳.۳۸ میلی گرم
فسفر ۲۰.۸۱ میلی گرم
آهن ۰.۱۷۴ میلی گرم
روی ۰.۰۶۶ میلی گرم
مس ۰.۰۳۹ میلی گرم
پتاسیم ۱۶۸.۵ میلی گرم
سدیم ۰.۹۰۱ میلی گرم
منیزیوم ۱۱.۸۹ میلی گرم
منگنز ۰.۰۲۵ میلی گرم
ویتامین آ ( رتینول) ۶.۲۶۱ واحد
بتاکاروتن ۰.۰۴ میکرو گرم
ویتامین ث ۵۰.۹ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۰۷۳ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۰۳۵ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۰.۱۶ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۰۵۵ میلی گرم
نیاسین ۰.۴۵ میلی گرم
فولات ۰.۰۲۹ میکرو گرم
قند ۸.۹۱۹ گرم
گلوکز ۲.۲۱۲ گرم
مالتوز ۰.۳۰۵ گرم
ساکاروز ۴.۱۹۸ گرم
فروکتوز ۲.۵۱۸ گرم

موسسه مبارزه با بیماری سرطان آمریکا چندین سال پیش در اثر مطالعات زیاد دریافت که علت اینکه سرطان معده در آمریکا کمتر از نقاط دیگر است این است که مردم آمریکا در تمام مدت سال پرتقال مصرف می کنند . البته شاید علت آن وجود ویتامین C در پرتقال است .

  1. دانشمندان سوئدی کشف کرده اندکه خوردن پرتقال ازسرطان لوزالمعده جلوگیری می‌کند.
  2. خوردن پرتقال کلسترول را پائین می آورد .
  3. پوست سفید پرتقال و ورقه های نازک بین قسمت های داخل پرتقال بهترین دارو برای کاهش کلسترول خون است .
  4. اسانس پرتقال ضد عفونت های میکربی است .
  5. پرتقال مقوی معده و ضد گاز معده است .
  6. پرتقال ضد سم ، ادرار آور و نرم کننده سینه و ضد استفراغ است .
  7. جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
  8. خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
  9. اسانس پرتقال را برای ضد عفونی کردن بکار می برند .
  10. پرتقال خون را تمیز می کند .
  11. برای برطرف کرده چین و چروک صورت وشادابی آن قسمت خوراکی پرتقال را روی صورت بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه با آب بشوئید .
  12. از پرتقال برای کم کردن وزن می توانید استفاده کنید . طرز استفاده بدین صورت است که یک عدد پرتقال و ۳ عدد لیموترش را پوست کنده و به قطعات کوچک تقسیم کنید بعد آنرا داخل دیگی ریخته و بان نیم لیتر آب اضافه کنید و بمدت ۱۰ دقیقه بجوشانید . سپس سه قاشق عسل به آن اضافه کرده و مجددا بمدت ۵ دقیقه بجوشانید و آنرا صاف کنید . از این شربت ۳فنجان در روز بنوشید . تا وزن شما بمقدر ایده آل در آید .
  13. پرتقال گرچه اسیدی است ولی خاصی قلیایی به بدن می دهد و برای کسانیکه گوشت زیاد مصرف می کنند و بدنشان اسیدی شده است مفید است .
  14. برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .
  15. خواص گفته شده فقط منحصربه پرتقال رسیده می باشد و آب پرتقال موجود در فروشگاهها و سوپر مارکت ها این خواص را ندارند .
  16. جوشانده برگهای پرتقال برای شست وشوی ورم ها و کاهش درد مفید است .
  17. خوردن پرتقال ضد اسپاسم و آرام بخش است .
  18. برای استفاده بیشتر از مواد غذای پرتقال بهتر است که پوست زردرنگ آنرا بگیرید و با پوست سفید و پره های داخل آن بخورید زیرا در پوست سفید آن مواد معدنی زیادی وجود دارد که اثر اسید موجود در پرتقال را خنثی می کند .

خیار

خیار گیاه بومی هندوستان است و از آنجا به نقاط دیگر جهان راه یافته است. حدود بیست قرن قبل از میلاد مسیح مصریان قدیم از آن استفاده می کرده اند. خیار گیاهی است علفی و یکساله دارای ساقه خزنده و پوشیده از خارهای نازک و خشن است .

از یک وعده مهمانی چه مقدار کالری به بدن می‌رسد؟+جدول
برگ های آن بزرگ و دارای زاویه و دندانه دار است. گل های آن زرد رنگ که به دو صورت نر و ماده روی یک پایه قرار دارند. میوه آن سبز رنگ و بسته به نوع و نژادهای مختلف ممکن است کوچک یا بزرگ باشد.
انرژی ۱۳.۰۲ کیلوکالری
آب ۹۶ گرم
کربوهیدرات ۲.۹۱۱ گرم
پروتئین ۰.۵۴۲ گرم
چربی ۰.۱۳ گرم
خاکستر ۰.۳۸ گرم
فیبرخام ۰.۶ گرم
فیبر خوراکی ۰.۸۹۸ گرم
فیبر محلول ۰.۱ گرم
فیبر نامحلول ۰.۸ گرم
کلسیم ۱۴ میلی گرم
فسفر ۱۷.۰۲ میلی گرم
آهن ۰.۲۸ میلی گرم
روی ۰.۲۳ میلی گرم
مس ۰.۰۴ میلی گرم
پتاسیم ۱۴۸.۹ میلی گرم
سدیم ۲ میلی گرم
منیزیوم ۱۱.۰۲ میلی گرم
سلنیوم ۰.۰۰۶ میلی گرم
منگنز ۰.۰۶۱ میلی گرم
ویتامین آ ( رتینول) ۵.۰۲۲ واحد
آ.توکوفرول ۰.۱۶ میلی گرم
ویتامین ک ۵.۰۲۲ میکرو گرم
ویتامین ث ۴.۷۱۱ میلی گرم
ویتامین ب۱ ۰.۰۳ میلی گرم
ویتامین ب۲ ۰.۰۲ میلی گرم
ویتامین ب۵ ۰.۲۵ میلی گرم
ویتامین ب۶ ۰.۰۵۲ میلی گرم
نیاسین ۰.۳ میلی گرم
فولات ۱۳.۹۱ میکرو گرم
اسید چرب اشباع ۰.۰۳۳ گرم
اسید چرب با چند پیوند غیر اشباع ۰.۰۵۱ گرم
اسید چرب با یک پیوند غیر اشباع ۰.۰۰۳ گرم
LIFA ۰.۰۲۲ گرم
والین ۱۷.۰۲ میلی گرم
لیسین ۲۲ میلی گرم
leu ۲۳.۰۲ میلی گرم
ILE ۱۷.۰۲ میلی گرم
تریپتوفان ۴ میلی گرم
هیستیدین ۸ میلی گرم
سیستئین ۳ میلی گرم
متیونین ۴ میلی گرم
THR ۱۵.۰۲ میلی گرم
تیروزین ۹.۰۲۲ میلی گرم
فنیل آلانین ۱۵.۰۲ میلی گرم
قند ۲.۳۰۷ گرم
گلوکز ۰.۹۶ گرم
فروکتوز ۰.۹۶ گرم

فواید خیار

  1. حل کننده اورات و اسید اوریک است، بنابراین بیماری نقرس را درمان می کند.
  2. ادرار آور است و برای رفع سوزش ادرار مفید است.
  3. خون را تصفیه می کند.
  4. خیار برای درمان مبتلایان به سوزش و بند آمدن ادرار مفید است.
  5. عصاره برگ های له شده خیار ایجاد تهوع می کند، بنابراین در مسمومیت ها و اختلالات دستگاه گوارش مصرف می شود.
  6. خیار عطش را تسکین می دهد.
  7. خیار کبد را جلا می دهد و صفرا را از معده به خوبی خارج می کند.
  8. اگر خیار را حلقه حلقه کرده و روی پوست صورت بگذارید، چین و چروک های صورت را از بین می برد و صورت را جوان می کند.
  9. اگر پوست شما چرب است خیار را با آب مقطر بپزید و با این آب صورت خود را شست و شو دهید.