تاریخ انتشار خبر: ۱۰ , دی, ۱۳۹۳ | ۱۸:۰۹:۵۱
کد مطلب : 63414
کارشناس تغذیه:‎

چربی گردو تاثیر انسولین را تسریع می‌کند

دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین گفت: چربی آجیل به خصوص گردو بسیار مفید است زیرا با خوردن گردو ‏و دریافت چربی آن، باعث تسریع در اثرگذاری عمل انسولین می‌شود‎.‎

چربی گردو تاثیر انسولین را تسریع می‌کند

به نقل از بسیج جامعه پزشکی، مریم جوادی دکترای تغذیه دانشگاه علوم پزشکی قزوین و عضو بسیج جامعه پزشکی گفت: همانطور که همه در جریان هستند دستور مقام معظم رهبری نیز در خصوص سبک زندگی و شیوه ی ‏سالم زندگی کردن است که وی به این مساله بارها تاکید داشتند‎.‎‏ ‏‎ ‎
وی با توجه به اینکه  تغذیه سالم و مراقبت تغذیه ای و رژیم درمانی بخش مهمی از برنامه درمان بیماران است و ‏جایگاه ویژه ای در ارتقای کیفیت خدمات درمانی دارد گفت: تغذیه سالم می تواند توان فرد را در زندگی چندین برابر ‏کند. یک بیمار با تغذیه سالم می‌تواند از بروز دیگر امراض جلوگیری کند‎.‎
عضو بسیج جامعه پزشکی قزوین با بیان اینکه تغذیه باعث کاهش هزینه ها و طول درمان می شود گفت: به طور مثال ‏در دیابت نوع ۱ و دیابت نوع ۲ نیاز است حتما الگوی صحیح غذا رعایت شود. زیرا با کمک الگوی صحیح غذا درمان ‏آن به سرعت و به خوبی انجام می شود‎.‎
جوادی با اشاره به اینکه تغذیه در دیابت نوع۱ می تواند در درمان آن موثر واقع شود گفت: کلیه ها در این مرحله بیماری ‏خیلی آسیب دیده اند و به راحتی با رعایت صحیح الگوی تغذیه می‌توانند، جلوی پیشرفت بیماری را بگیرند و از ‏دیالیزشدن بیمار جلوگیری کنند‎.‎
این دکتر تغذیه با بیان اینکه متاسفانه بعضی از پزشکان مصرف خرما و عسل را و از این قبیل مواد را که قند طبیعی ‏دارند برای بیماران دیابت نوع ۱ منع نمی‌کنند گفت: در صورتی که دریافت قند و کربن هیدرات ۲۴ ساعته بیماران ‏دیابتی را دچار مشکلات می‌کند‎.‎
وی نکته مهم در دریافت کربن هیدرات گفت: باید میزان قند خون دیابتی به صورت ناشتا کنترل شود. باید در طی دو ‏ماه به طور متوالی مشخص شود قند خون این فرد رنج نرمال داشته است یا نه؟ باید افراد یا بچه های که در سن رشد ‏قرار گرفته اند یا از انسولین استفاده می‌کنند بر اثر میزان قند خونشان یا آزمایش‎ Hb A1c ‎یا آزمایش قند درازمدت ‏که در مورد ارزیابی بیماری دیابت است به پزشک متخصص تغذیه مراجعه کنند و براساس همان بیماری، برنامه تغذیه ‏خود را دریافت کنند‎ .‎
دکترای تغذیه گفت: افرادی که در طی دو ماه متوالی کنترل قند خون ثابت داشته باشند می توان در برنامه غذایی ‏این گونه افراد موادی قندی مانند خرما، عسل یا بستنی که شیرینی دارد گنجانده شود‎.‎
عضو بسیج جامعه پزشکی قزوین با توجه به اینکه کنترل قند بر اساس قد و سن فرد و همچنین با توجه به نمایای ‏توده بدن مشخص می شود گفت: براین اساس می توان مقدار انرژی را که بدن لازم دارد تعیین کرد و همچنین ‏دریافت بدن از مقدار و نوع کربن هیدرات، چربی و پروئتین مشخص خواهد شد‎.‎
چربی‌های آجیل ها موثر در درمان دیابت

جوادی با توجه به اینکه چربی موجود در انواع آجیل اشباع نشده و کلسترول خون را پایین می آورد و حتی خطر بیماری ‏های قلبی و عروقی را نیز کم می کند گفت: چربی آجیل که در آن روی نهفته است و یا چربی گردو  بسیار مفید است ‏زیرا با خوردن گردو و دریافت چربی آن، در تسریع عمل انسولین اثر مثبت دارد‎.‎

اثر شگفت انگیز بتاسیتوسترول موجود در فتدق

این دکتر تغذیه با بیان بتاسیتوسترول که مقدار زیادی از آن در فندق وجود دارد،گفت: در کاهش کلسترول و ‏پیشگیری از سرطان، مخصوصا سرطان سینه و پروستات بسیار مؤثر است. بنابراین مصرف ۲۵ تا ۳۰ گرم فندق در ‏روز، به سادگی می تواند از بدن ما، در برابر بیماری های قلبی و سرطان محافظت کند. فندق یک منبع خوب از ‏ویتامین هایB‏۱، ‏B‏۲‏‎ ‎وB‏۶نیز هست. مصرف این ویتامین ها برای حفظ سلامت مغز و خون سازی ضروری است‎.‎

روی، سیلینوم،کروم عامل موثر در دیابت

عضو بسیج جامعه پزشکی با بیان اینکه شاید خیلی ساده به نظر آید ولی روی، سیلینوم و کروم در آجیل ها؛ نیاز ‏بیماران دیابت است و برای تسریع عمل انسولین مفید است گفت: فقط متخصصان تغذیه می توانند با رعایت بسیار ‏موارد جزیی در تجویز تغذیه به اثر شگفت‌انگیز آن پی ببرند و با تجویز آن به بیماران دیابتی  کمک کنند‎.‎
وی گفت: تصور نشود با قیمت گران آ جیل باید استفاده آن را در مواد غذایی خود منع کنید اگر ما برنامه صحیح در ‏خرید اقلام واستفاده از مواد تغذیه‌ای را داشته باشیم قیمت اینها سرشکن خواهد شد. زیرا هر فرد در ۲۴ ساعت، به ‏مواد کربن هیدرات، نشاسته، پروئتین، چربی در گروه مواد غذایی نیاز دارد‎ .‎

جوادی افزود: اگر در طبخ غذا قرار است ۱۰ گرم روغن استفاده شود، ۵گرم از آن را باید به  چربی آجیلها اختصاص دهیم ‏و با مصرف دو عدد گردو یا ۲۰ دانه پسته این کمبود جبران می شود‎.‎

مصرف فرآورده‌های دریایی در پیشگیری از پوکی استخوان

وی با بیان اینکه رعایت نکات تغذیه در تمام بیماران مهم است گفت: بیمارانی که درد مفاصلی یا پوکی استخوان ‏دارند با مصرف فراورده‌های دریایی در سبد کالای تغذیه خود می توانند در پیشگیری و کاهش روماتیسم و پوکی ‏استخوان قدم بردارند‎.‎
‎ ‎